کد خبر: ۳۲۳۰۳۶
تاریخ انتشار : ۰۴ آذر ۱۴۰۴ - ۲۱:۲۴
با امضای تفاهم‌نامه‌ای مقرر شد

حمایت ٣ هزار میلیارد تومانی ستاد اجرائی فرمان امام از مشاغل صنایع دستی و گردشگری

تفاهم‌نامه همکاری مشترک ستاد اجرائی فرمان امام و وزارت میراث‌ فرهنگی با هدف ایجاد اشتغال پایدار، توسعه گردشگری، ترویج صنایع‌دستی در قالب ارائه تسهیلات اشتغال‌زایی به میزان سه‌هزار میلیارد تومان به امضا رسید.
به گزارش کیهان، تفاهم‌نامه همکاری مشترک میان وزارت میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی و ستاد اجرائی فرمان امام با هدف افزایش ظرفیت اشتغال، توسعه گردشگری و ترویج صنایع ‌دستی و بهبود معیشت خانوارهای مناطق محروم توسط سیدپرویز فتاح، رئیس ستاد اجرائی فرمان امام و سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی امضا شد.
براساس این تفاهم‌نامه، تسهیلات اشتغال‌زایی برای حمایت از مشاغل خانگی، خانوادگی و طرح‌های خرد کارگاهی در بخش میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی پرداخت خواهد شد. تخصیص مبلغ این تفاهم‌نامه سه‌هزار میلیارد تومانی زمینه‌ساز حمایت از ۱۵هزار طرح اشتغالزایی در سراسر کشور خواهد شد.
در این مراسم سیدپرویز فتاح رئیس ستاد اجرائی فرمان امام با تاکید بر اولویت مناطق محروم کشور گفت: طی این تفاهم‌نامه مقرر شده است مبلغ سه‌هزار میلیارد تومان تسهیلات به طرح‌های اشتغالزایی حوزه صنایع‌دستی و گردشگری اختصاص یابد که این مبلغ می‌تواند بسته به ظرفیت جذب منابع، استمرار یابد. ستاد اجرائی فرمان امام از طریق بنیاد برکت به عنوان بازوی اجرائی خود در این تفاهم‌نامه آماده است برای ایجاد اشتغال در حوزه صنایع‌دستی و گردشگری حمایت‌های لازم را فراهم کند.
فتاح با تأکید بر ضرورت جذب سریع این منابع افزود: تلاش می‌کنیم این مبلغ ‌را به سرعت جذب کنیم تا اثرگذاری آن نسبت به سال گذشته افزایش یابد. انتظار داریم بانک‌ها با رعایت سقف‌های تعیین شده، همکاری کنند تا گیرندگان تسهیلات بتوانند طرح‌های اشتغال‌زایی را اجرا کنند.
در ادامه، سیدرضا صالحی‌امیری وزیر میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری درباره برنامه‌های این وزارتخانه در حوزه توسعه روستایی و صنایع‌دستی اظهار داشت: قدم‌های جدی در حوزه توسعه روستایی برداشته شده و عملکرد ستاد اجرائی فرمان امام در حوزه اشتغال‌زایی و کارآفرینی قابل‌تقدیر است. یکی از اولویت‌های ما در وزارت گردشگری، توجه ویژه به روستا، صنایع‌دستی و بوم‌گردی است.
وی با تاکید بر حجم بالای روستاها و ضرورت همکاری بین نهادها افزود: ما به تنهائی نمی‌توانیم تمام مطالبات روستاها را پاسخ دهیم. صادقانه به این نتیجه رسیده‌ایم که باید با نهادهای مسئول همکاری داشته باشیم. ستاد اجرائی فرمان امام، بنیاد مستضعفان، کمیته امداد و وزارت رفاه نهادهای اصلی هستند که در روستاها حضور جدی و مدون دارند.
صالحی‌امیری درباره مهاجرت معکوس و نقش صنایع‌دستی در توسعه روستا گفت: صنایع دستی ذاتاً روستا محور است و بیش از ۸۰درصد فعالان آن بانوان هستند که همزمان با حفظ زندگی خانوادگی به تولید مشغولند. ما باید با ارائه تسهیلات مناسب، امکان بقا و توسعه فعالیت‌های تولیدی در روستا را فراهم کنیم تا روستاییان بتوانند در محل زندگی خود اشتغال داشته باشند.